Ha az Ön életéből sem hiányozhat a kávé, akkor az elkészítéséhez biztos van egy saját titkos receptje. Bár az ízeket és aromákat tekintve sok minden relatív, egy szabály továbbra is érvényben marad a frissítő ital elkészítésekor: használja a megfelelő módszert!
Egy csésze kávé a maga idejében megkönnyítheti a napot. Ez a figyelemre méltó ital számos titkot felfedhet, és ha szeretné tudni a titkait, kezdje a megfelelő kávé kiválasztásával! A származási helye, a pörkölés módja és ideje, a termelők fenntartható gyakorlata, valamint a gondosan megőrzött aromák lényeges elemei egy tökéletes kávénak.
Vagy választhatja gondolkodás nélkül a Tchibo Aroma Protect termékcsaládjának bármelyik termékét, és biztos lehet benne, hogy minden ott lesz a csészéjében! Az Aroma Protect rendszer speciális fedelének köszönhetően a csomagolás könnyen visszazárható, egyszerűbb a kávészemek adagolása, így a kávé hosszú időn keresztül megőrzi aromáját.
A tökéletes kávé elkészítésének következő lépése a főzési mód megfelelő kiválasztása. Ha ezt kereste, akkor mentse el ezt a cikket a kedvencek közé, mert később is hasznos lehet az Ön számára!

Az ibrik

A vízforraló az egyik legrégebbi kávéfőző edény, amely ma sem hiányozhat a romániai konyhákból. Ha a kávé eredetéről Etiópia jut eszünkbe, a vízforralót először az Oszmán Birodalomban (a mai Törökországban) használták. A rézből, rozsdamentes acélból vagy kerámiából készült történelmi edény különleges ízt ad a finomra őrölt kávénak.

Az eszpresszógép

Az eszpresszógépek ma már nem csak a kávézókban található eszközök. Bár méreteit tekintve nem akkorák, mint a professzionális gépek, az otthoni kávéfőzők programok sokaságát kínálják, ezzel pedig az ízek végtelen kombinációját teszik lehetővé. Egy 30 ml-es eszpresszóhoz használjon 7 gramm (két teáskanál) frissen őrölt kávét. Kipróbálhatja a Tchibo Barista Caffé Crema különleges kávéját, amelyhez a legmegfelelőbb tengerszint feletti magasságon termelt Arabica kávészemeket különös gonddal válogatják ki. Az első eszpresszó Olaszországban készült, ma már az egész világ kávézóinak étlapján szerepel.

A Hario V60 kávéfőző

A Hario V60 az egyik legújabb kávéfőzési technika annak ellenére, hogy az első egyedi készülékek megalkotására irányuló kísérletek az 1980-as évek elejére nyúlnak vissza. A japán Hario cég által 2004 óta gyártott V60 kávéfőző egy kúp alakú porcelánedény, ez támaszt meg egy papírszűrőt, amelyen keresztül kivonják a kávét.

A Moka Pot

A mokkát vagy, ahogy az olaszok hívják: macchinettát, 1933-ban Alfonso Bialetti találta fel. A Moka Pot gyorsan a legnépszerűbb otthoni kávéfőzési módszerré vált. A Moka Pot-hoz közepes szemű őrölt kávét (akárcsak az eszpresszóhoz) használnak.

French Press

Bár a név alapján Franciaországra és a francia sajtóra gondolnánk, a French Press két olasz, Attilio Calimani és Giulio Moneta találmánya. A French Press elkészítéséhez az elkészítés előtt durvára őrölt kávét érdemes használni.

Az AeroPress

Az AeroPress egy zseniális eszköz, amelyet 2005-ben az Aerobi alkotott meg abból a vágyból, hogy különleges ízt adjon a kávénak. Ahogy a neve is sugallja, a készülék a levegő nyomását használja a kávé kivonásához, de kézi nyomásra is szükség van.